tisdag, oktober 23, 2007

Messiastroende

Tidningen Dagen har sedan i torsdags (18/10-07) granskat Messianska föreningen Shalom, och många bloggar har kommenterat serien.

Det som jag speciellt vill lyfta fram är något som dagenserien nämner men som lätt kommer bort i det stora hela. I Sverige (och särskilt i Israel) finns det messiastroende föreningar och församlingar som inte bör associeras med Messianska föreningen Shalom. En av dessa är Trumpet of Salvation, en organisation som har funnits sedan 1984. I Sverige finns en svensk avdelning, TROSS. Vill du veta mer om deras arbete har de en hemsida: www.trumpetofsalvation.org.

En god vän till mig, Tony Larsson, har skickat mig en CD med lovsånger med texter från Gamla testamentets grundtext, dvs hebreiskan, och från bönboken Siddur. De är producerade av Trumpet of Salvation. Dessa lovsånger sjungs i messianska församlingar runt om i Israel. Tony förklarar att "de har nu sjungits in parallellt på hebreiska och svenska till samma melodi." Ett sådant material kan underlätta studier i hebreiska, dvs internalisera hebreiskan på auditiv väg. I modern språkinlärning utnyttjas alla sinnena, och att sjunga på hebreiska gör att språket sjunker djupare ner i både hjärna och hjärta. Det går säkert bra att beställa CD genom att maila till trumpsal@teila.com.

Inga kommentarer: