söndag, januari 06, 2008

Intresserad av att gräva?Är du intresserad av att vara en "volunteer" vid en arkeologisk utgrävning i Israel, eller i något annat land med anknytning till antika mellanöstern under sommaren 08? Websidan findadig.com, skapad av Biblical Archaelogy Society, är då en viktig resurs som listar alla möjligheter under den kommande sommaren. Det finns också möjlighet att gräva vid Sinaiberget i mars.

Mina egna erfarenheter av att gräva vid en arkeologisk plats i Israel har jag kortfattat återberättat här. Står du ut med udda arbetstider, hetta och damm under en begränsad tidsperiod, är en sådan insats en livserfarenhet som du alltid kommer att bära med dig. Det är inte bara möjligheten att gräva jag tänker på, utan också att jobba bredvid riktiga arkeologer och mötet med människor från olika kulturella bakgrunder. Dessa utgrävningar är internationella då "volunteer" kommer från olika länder för att av olika skäl gräva i det land där Bibeln till stora delar skrevs.

Todd Bolen, som själv är arkeolog och har den utmärkta bloggen BiblePlaces Blog och websidan BiblePlaces.com, rekommenderar Hazor, Gezer och Gath. Följ länkarna på hans sida om du vill veta mer om dessa platser.

Inga kommentarer: