torsdag, februari 14, 2008

The emergent church

Kan jag få några reaktioner på detta? Klicka på bilden för att få den större.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den är onekligen ganska träffande... På gott och ont förstås. I varje fall för en viss gren av Emergent.
/Jonas Lundström
www.alternativ.info.se

Joachim Elsander sa...

Att man förpacka evangeliet för att nå en postmodern generation behöver ju inte betyda att man sågar av grenen man sitter på.

Fast blir man själv för influerad av postmodernismens baksida, i bemärkelsen allt är relativt, ingen absolut sanning, allt kan och bör ifrågasättas så kan nog risken finnas. Men samtidigt tror jag att i många sammanhang där man är övertygad att man sitter säkert på den sunda teologins klipp i själva verket redan kastat loss och befinner sig i fritt fall!

En bra bild helt klart. (Vad hittar ni alla häftiga bilder?)

J-P sa...

Håller helt med. En tendens jag ser hos personer som jag träffar och som förespråkar emergent church är en osund kritik av den etablerade kyrkan. Om bara emergent church skulle representera den kristna kyrkan i världen skulle troligtvis allt bli en ganska blassé röra efter ett tag.

/JP

http://festinalente.blogg.se/

Erik J A sa...

Tankeväckande bild. Men ibland funderar jag på om inte de etablerade kyrkorna står på andra sidan klyftan och hackar för att avknoppningen ska gå snabbare.

Dag Selander sa...

Lite framåt vintern... men ändå en reaktion på bildens budskap:

Din genomgång i 12 delar av EKKLESIA är nyttig och god undervisning given utifrån ditt perspektiv som vetusforskare. Det tackar vi dig för.

Lika litet som din undervisning i alla delar är överensstämmande med majoriteten av kristenhetens syn på kyrka församling i olika traditioner, lika litet kan vi jämföra alla olika delar av EC med den bibliska undervsiningen om EKKLESIA.

På nåt sätt är det som med äpplen och päron. EC kan vara en väckarklocka för somliga insomnade ekklesiala byggnadsarbetare i Herrens vingård. Det viktigaste är att klippan och dess olika delar verkligen har samhörighet med Honom som är Klippan själv, han som säger "Jag ska bygga min ekklesia".

Bilden är en god avslutning på en serie god undervisning. Tack!

//Dag Sr