lördag, november 15, 2008

Grattis Ulrik!Idag den 15 november, håller Ulrik Josefsson en miniföreläsning i Växjö domkyrka i samband med att han tar emot årets Wallquistpris av Smålands akademi. Stort Grattis till Ulrik, som är både utbildningsledare på PTS-Pingstförsamlingarnas Teologiska Seminarium och rektor vid Korteboskolan (Svenska Alliansmissionen).

Motiveringen till att Ulrik fick detta pris är att hans doktorsavhandling "Liv och över nog" bedöms som "en bred, engagerad och engagerande skildring av den svenska pingströrelsens begynnelse."

Detta visar vad en bra avhandling kan betyda både för författaren och för allmänbildningen om Sveriges frikyrkohistoria. Jag befarar att den generation, som nu växer upp, går in i livet historielösa mer än någon annan tidigare generation. Ulriks avhandling är lättläst och fyller därför en mycket viktig funktion i utbildningssammanhang.

Återigen igen, GRATTIS Ulrik till denna fina umärkelse. Det betyder mycket för den kristna tron i vårt land och för fortbildningens betydelse i vårt samhälle.

2 kommentarer:

Tommy Wasserman sa...

Hej Stefan,

eftersom det är min hemstad så måste jag ju påpeka att Växjö stavas Växjö...

Stefan Green sa...

Oj då… korrigerat.